Katja Tempelaars

 

Nadat Katja Tempelaars haar Beeldende Lerarenopleiding aan de Fontys in Tilburg in 1994 had afgerond, is zij zichzelf direct verder gaan ontwikkelen met de klei en het keramisch vormgeven. Al snel had Katja een eigen atelier en een keramische oven, die deze ontwikkeling mede mogelijk maakte. Naast haar beeldend werk, heeft zij wel altijd een parttime baan gehouden in het onderwijs en geeft ze cursussen en workshops in haar eigen atelier. Hier organiseert Katja ook met regelmaat exposities en diverse projecten.

Katja draagt haar kennis, vaardigheden en inspiratie graag over aan anderen. Hier haalt zij ook haar eigen inspiratie uit. Tevens biedt dit haar een verdere persoonlijke ontwikkeling. Het zelf beeldend bezig zijn en objecten opbouwen uit klei én daarbij ook haar kennis overdragen aan volwassenen en aan de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking, zal zij dan ook altijd blijven doen in haar eigen “Atelier 1888”.

GELAAGDHEID

De gelaagdheid is een rode draad in haar objecten en panelen. Haar keramische objecten worden laag voor laag opgebouwd met behulp van de kneed-en of plaattechniek. Ze groeien laag voor laag, stukje bij stukje, letterlijk uit haar vingers op. De gelaagdheid van steenlagen, rotswanden, boeken, van groei, plant, de natuur en van het menselijk lichaam en het brein, zijn de uitgangspunten waaruit haar inspiratie ontstaat en haar vormen groeien.